Sulon Onni-kaveri täyttää tänään 22.2 pyöreät 10-vuotta - PALJON ONNEA JA TERVEITÄ VUOSIA ONNILLE! Juhlapäivän kunniaksi Sulo on koonnut blogiinsa pienen kuvakertomuksen Onnista. Aloitetaan!

Onni ja viisi veljeään eli Onnenpojat syntyivät Kontiolahden Pyytivaaralla Pilvipolun kennelissä helmikuun 22. pvä 2000. Siis oikea millennium-pentue! Ohessa Onnin sukutaulu (K. Lilja):

isä Tilko "Sahfi" eli Tsahpi, Muonion pk Runne, Kautokeino
"Sati" eli Tsahpi
"Kipi" eli Jetta Tilkku
Neta eli A'rdna
emä A'rdna Pilvipolun Pepe Huhtun Urtti
Pilvipolun Lilli
Cikki Tsahpi, Kautokeino
Cikki, Kautokeino

Pentuajan leikit sujuivat mukavasti kasvattajan isolla kotipihalla juosten - kuvassa etualalla juoksevaa pikkuista Onnia jahtaa Lykky-veli.

(kuva: K. Lilja)

Onnin korvat olivat ensi alkuun pehmeät, mutta kohosivat pystyyn noin reilun vuoden iässä. Katse on Onnilla ollut aina sielukas ja paljon puhuva.

(kuva: K. Lilja)

Onni aloitti hyvissä ajoin haun harrastamisen, jota muutaman vuoden jälkeen jatkettiin oman ryhmän voimin, erityisesti Liperin vaihtelevissa maastoissa. Kuvassa Onni on juuri löytänyt eksyneen naishenkilön - huomaa Onnin pätevyys ilmaisussa, Onnin haukku on kuuluvaa ja miehekästä, ja sähäkän oranssit hakuliivit (vähän piukatkin ehkä).


Tämä kuva on otettu ulkoilumaastoissamme Noljakassa kevättalvella 2005. Lammashaan kiviaidalle oli Onnin mielestä sopivaa kiivetä ja aurinkokin lämmitti mukavasti. Onni ei koskaan ole ollut sähäkkä hyppijä tai suorittaja, vaan ennemmin hidas, harkitseva, itseään säästävä porokoirapoika - tälle aidalle Onni kapusi asetellen jalkansa huolellisesti, ettei vain kuluisi turhaa energiaa. Hyvä Onska!


Kesäkuussa 2005 Onni sai kaverikseen Pilvipolun Tuntsancahpen eli Sulon. Onnin elämä muuttui kertarysäyksellä - musta, tuhma, pureva sähköjänis valloitti arjen, kesämökin rauhan ja ennen kaikkea muutti tärkeysjärjestyksen vähäksi aikaa koko perheen elämässä. "Onneksi tuo riiviö muutti aika pian omaan kotiinsa", muistelee Onni näin viisi vuotta myöhemmin.

Onni ja Sulo Botaniassa kesällä 2005.


Näin sitä on tultu tähän päivään ja kymmenenteen synttäriin - "toivottavasti sulla on vielä monta vuotta jäljellä Onska-kaveri!"

Voimme seurata pallopelejäsi..


..voidaan juosta kovasti yhdessä..

..ja kuunnella iloisia selityksiäsi!