Sulo kävi luonnetestattavana Joensuun seudun pk-yhdistyksen tilaisuudessa lauantaina 3.5.2008. Testin tulos ei suuresti yllättänyt. Temperamentti arvioitiin häiritsevän vilkkaaksi, josta olen hieman eri mieltä testaajien kanssa. Paineistuessaan Sulo on kyllä hyvin vilkas,  hosuukin jonkin verran, mutta asettuu rauhallisella selkeällä käskytyksellä. Häiritsevä vilkkaus näkyisi mielestäni enemmän myös arjessa, kuin pelkästään erityistilanteissa. Sulo ei esimerkiksi ole koskaan tuhonnut mitään irtainta tai järsinyt seiniä, lattialistoja yms.

Toimintakykyä testattiin pimeässä huoneessa, jonne ohjaaja piiloutui etsintää varten. Pimeys ja alustan tuntemattomuus hidastivat varovaista Suloa. Onneksi tästäkin selvittiin, ja minä löydyin lopulta huoneen perältä.

Erittäin hyvänä pidän Sulon puolustushalua sekä luoksepäästävyyttä. Näissä kohdissa tuli parhaat mahdolliset tulokset. Sulo puolusti minua edessäni haukkuen, mutta lähti tilanteen päätyttyä iloisesti testaajan matkaan ja jopa asettui istumaan tämän pyynnöstä. Myös itseään Sulo puolusti ihan järkevästi.

Ohessa pisteet:

Toimintakyky    +1 Kohtuullinen
Terävyys         +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu   +3 Kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu       +2 Kohtuullinen
Hermorakenne   +1 Hieman rauhaton
Temperamentti -1a Häiritsevän vilkas
Kovuus               +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys   +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus +++ laukausvarma

Tulos 129p - 15p =
114p