Eräs mustaturkki täyttää tänään keskiviikkona 28.4.2010 viisi vuotta. Sankari juhlii kotonaan, ei ole matkoilla. Näin Vapun lähestyessä voi merkkipäiväänsä juhlia vaikka nakeilla herkutellen.

Viisi vuotta sitten, ollessani marketin parkkipaikalla, sain puhelun Kirstiltä, joka kertoi urospennun syntyneen (kaikkiaan 2 u ja 3 n, katso Pilvipolun kennel/Tuntsalaiset). Olin tehnyt urosvarauksen, koska en voinut/voi kuvitella omistavani narttukoiraa, noh, nämä ovat näitä makuasioita!

Sulo kukkaispoika 6,5 viikkoa (K. Lilja).

Nimesin tulevan koirani Tankki täyteen -sarjan Sulo Vilénin mukaan. Pentu osoittautui myöhemmin varsinaiseksi viikariksi, toisin kuin esikuvansa tv-Sulo. Aika on jo kullannut osan muistoista ja onneksi Sumppi on järkevöitynyt noista ajoista.

Onni ja Sulo Kolilla syyskuussa 2005.

Sulo on nyt luonteeltaan jo täysikasvuisen oloinen. Terävyyttä löytyy edelleen, välillä rasittavuuteen saakka, mutta palautumisaika on onneksi lyhentynyt. Sulon mielestä ihmistä on suojeltava. Varsinkin Satu-täti ja hoito-Äiti ovat hieman epävarmoja ulkoilutettavia, vaikka molemmilla on pitkä kokemus koirien hoitamisesta!

Viiteen vuoteen on mahtunut monenlaista tapahtumaa: luonnetesti, poropaimennuskoe ja kaksi muuttoa. Ehkä nämä muutot ovat olleet koiralle niitä kaikkein haastavimpia tilanteita. Porot kohdattiin vähän niinkuin vasemmalla tassulla huitaisten ja luonnetestissä oli sentään ne kivat tädit tuomaroimassa.

Päivänsankari huhtikuussa 2010.

Mistä Sulo sitten pitää eniten?

- omista ihmisistään

- herkkuruuasta (esim. maksalaatikko)

- koirakavereistaan (no joo, Onni-kaverikin on ihan ok, vaikkakin vähän äksy)

- autoilusta ja mökkeilystä (molemmat rentouttavat mukavasti)

 

ONNENTOIVOTUKSET MYÖS MUILLE TUNTSALAISILLE!